tekstalternatywny

29 października 2018

Jak smażyć pieczarki

Jak smażyć grzyby, Jak smażyć pieczarki

W tym krótkim poradniku prosty przepis jak prawidłowo smażyć pieczarki by dobrze smakowały.

Pieczarki są grzybami łatwo dostępnymi i chętnie stosowanymi w wielu potrawach a między innymi na pizzę czy do sałatek, chętnie podaje się je również z ryżem bądź makaronem, można je podawać jako osobne danie lub jako dodatek do potraw. Ten rodzaj grzybów łatwo i szybo się przyrządza.

Jak usmażyć pieczarki by dobrze smakowały:

Składniki:

1. Około 200 dkg pieczarek

2. Jedna cebula

3. 2 łyżki oleju bądź oliwy z oliwek

4. Sól i pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w drobne półkola.

Pieczarki trzeba dobrze umyć oraz osuszyć aby woda całkiem z nich odparowała. Następnie pokrój pieczarki na mniejsze kawałki, rozgrzej olej na patelni i zmniejsz go znacznie, wrzuć pieczarki oraz cebulę i zacznij smażyć na średnim ogniu, posyp je delikatnie solą i pieprzem - to spowoduje że woda całkowicie z nich odparuje, smaż dalej delikatnie zwiększając ogień i ciągle mieszając. Pod koniec smażenia można jeszcze doprawić wedle uznania i gotowe.

Pozdrawiam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz