W tym krótkim poradniku prosty przepis jak prawidłowo smażyć pieczarki by dobrze smakowały.
Pieczarki są grzybami łatwo dostępnymi i chętnie stosowanymi w wielu potrawach a między innymi na pizzę czy do sałatek, chętnie podaje się je również z ryżem bądź makaronem, można je podawać jako osobne danie lub jako dodatek do potraw. Ten rodzaj grzybów łatwo i szybo się przyrządza.
Jak usmażyć pieczarki by dobrze smakowały:
Składniki:
1. Około 200 dkg pieczarek
2. Jedna cebula
3. 2 łyżki oleju bądź oliwy z oliwek
4. Sól i pieprz
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w drobne półkola.
Pieczarki trzeba dobrze umyć oraz osuszyć aby woda całkiem z nich odparowała. Następnie pokrój pieczarki na mniejsze kawałki, rozgrzej olej na patelni i zmniejsz go znacznie, wrzuć pieczarki oraz cebulę i zacznij smażyć na średnim ogniu, posyp je delikatnie solą i pieprzem - to spowoduje że woda całkowicie z nich odparuje, smaż dalej delikatnie zwiększając ogień i ciągle mieszając. Pod koniec smażenia można jeszcze doprawić wedle uznania i gotowe.
Pozdrawiam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz