Tuńczyk z makaronem

Makaron z rybą

Makaron to bardzo popularny składnik wielu dań takich jak zupy, czy spaghetti, chętnie go gotujemy gdyż jest łatwo dostępny oraz nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych aby go przygotować. W tym wpisie przepis na przygotowanie makaronu jako danie główne wraz z tuńczykiem oraz dodatkami.

O tym jak samemu przygotować makaron pisałem w tym wpisie - przepis na makaron.

Jak przygotować makaron z tuńczykiem:

Do wykonania potrzebujemy następujące składniki:

- Jeden tuńczyk w oleju

- Około 10 gram makaronu, rodzaj nie ma znaczenia polecam rurki

- Bądź dwie torebki ryżu

- Czerwona papryka słodka

- Dwa pomidory

- Pół pęczka szczypiorku

- Sól, pieprz, olej

- Majonez

- Ketchup

Wykonanie:

Makaron ugotuj dodając łyżkę soli i oleju, gotuj około 10 minut, przygotuj tuńczyka odcedzając go z oleju i rozdrabniając widelcem kawałki.

Pomidor z papryką pokrój w ćwiartki, pamiętaj aby z papryki wyciąć środek z nasionami, wszystko razem wymieszaj i dodaj majonez. Całość można polać ketchupem i gotowe.

Sałatka z tuńczykiem, Makaron z tuńczykiem

Pozdrawiam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz