tekstalternatywny

Sałatka rybna

Sałatka rybna

Dania które gotujemy tylko w Święta Bożego Narodzenia to potrawy które powinny zagościć na każdym wigilijnym stole a z pewnością nie powinno zabraknąć tych podstawowych. Takim podstawowym daniem z pewnością jest smażony karp wigilijny z ziemniakami i kapustą.

Czasem jednak nie lubimy smażonego karpia i wcale nie mamy ochoty na wybieranie ości. Dlatego w tym wpisie przedstawię prosty przepis na sałatkę rybną którą można podać jako danie główne lub po prostu dodatek do innych potraw.

Jak przygotować sałatkę rybną:

Składniki:

1. Płaty śledziowe w occie

2. 2 marchewki

3. 2 cebule

4. Ogórki konserwowe

5. Główka sałaty

6. Około 200 ml śmietany słodkiej

7. Majonez

8. Pieprz i sól

Przygotowanie:

Marchew i cebulę gotujemy oraz kroimy na drobne kawałki podobnie postępujemy z ogórkiem konserwowym ale że bez gotowania a sałatę siekamy na drobno. Śledzie obieramy ze skórki i szatkujemy również na drobne kawałki.

Wszystko wrzucamy do salaterki i zalewamy śmietaną oraz dodajemy dwie duże łyżki majonezu i przyprawy, po wymieszaniu prosta sałatka rybna jest gotowa do podania.

Pozdrawiam!

Czytaj również:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz