Przepis ten nie wymaga wiele poświęcenia i każdy bez problemu powinien sobie poradzić.
Jak przygotować pieczeń cielęcą bądź wieprzową:
Jak przygotować pieczeń cielęcą bądź wieprzową:
Potrzebne składniki:
1. Mięso bez kości, około 1 kg
2. Margaryna do smażenia
3. Mąka pszenna
4. Sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso płuczemy, kroimy w plastry o grubości około 1 cm, zawijamy w wałki i wiążemy je sznurkiem, można również użyć dłuższych wykałaczek lub szpikulców. Mięso nacieramy solą i posypujemy mąką. Margarynę rozgrzewany na patelni i na gorący tłuszcz wrzucamy mięso, smażymy z każdej strony.
Po obsmażeniu mięso przekładamy do rondla i zalewamy niewielką ilością wody, dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości i gotowe.
Przygotowane w ten sposób mięso, podajemy z ziemniakami oraz surówką z warzyw, można również podawać z makaronem lub nawet kluskami a jak przygotować i podawać ziemniaki to już temat na osobny wpis który znajdziecie tutaj - jak podawać ziemniaki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz