Klopsy mielone są dość popularne w Polskiej kuchni to danie z mięsa mielonego które chętnie podajemy na obiady wraz z ziemniakami oraz ogórkiem kiszonym. Klopy mielone bardzo prosto i szybko przygotować, każdy powinien umieć je zrobić.
W tym wpisie chyba najprostszy popularny sposób na przygotowanie klopsów mielonych.
Potrzebne składniki:
1. Mięso mielone wieprzowe (można kupić gotowe bądź samemu mielić)
2. Zwykła bułka
3. Jedna cebula
4. Sól oraz pieprz i szczypta ziela angielskiego
5. Bułka tarta
Przygotowanie:
Bułkę namaczamy w wodzie, cebulę kroimy na drobniutką kostkę, mieszamy mięso, z cebulą oraz namoczoną bułką i formujemy klopsiki. Klopsiki obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron aż nabiorą złocistego koloru.
Tak przygotowane klopsy, podajemy w tradycyjny sposób z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i surówką warzywną bądź ogórkiem kiszonym. Kilka sposobów na przygotowanie ziemniaków.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz