1 listopada 2018

Klopsy mielone

Przepis na klopsy mielone, Klopsy mielone

Klopsy mielone są dość popularne w Polskiej kuchni to danie z mięsa mielonego które chętnie podajemy na obiady wraz z ziemniakami oraz ogórkiem kiszonym. Klopy mielone bardzo prosto i szybko przygotować, każdy powinien umieć je zrobić.



W tym wpisie chyba najprostszy popularny sposób na przygotowanie klopsów mielonych.

Potrzebne składniki:

1. Mięso mielone wieprzowe (można kupić gotowe bądź samemu mielić)

2. Zwykła bułka

3. Jedna cebula

4. Sól oraz pieprz i szczypta ziela angielskiego

5. Bułka tarta

6. Olej do smażenia

Ekspresy do kawy - porównaj ceny

Przygotowanie:

Bułkę namaczamy w wodzie, cebulę kroimy na drobniutką kostkę, mieszamy mięso, z cebulą oraz namoczoną bułką i formujemy klopsiki. Klopsiki obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron aż nabiorą złocistego koloru.

Klopsy mielone, Jak przygotować klopsy mielone


Tak przygotowane klopsy, podajemy w tradycyjny sposób z wcześniej ugotowanymi ziemniakami i surówką warzywną bądź ogórkiem kiszonym. Kilka sposobów na przygotowanie ziemniaków.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz