Spaghetti z mięsem mielonym

Spahgetti, Spaghetti z mięsem, Przepis na spaghetti

Spaghetti to danie wywodzące się z kuchni Włoskiej. Tradycyjnie podaje się jako sam makaron wraz z sosem i utartym serem. Spaghetti można przygotować na wiele różnych sposobów, w niniejszym wpisie spaghetti z mięsem mielonym.

Jak przygotować spaghetti z mięsem mielonym:

Potrzebne składniki:

1. Mięso mielone najlepiej z indyka ale wołowina też może być, około 0.5 kg

2. Makaron długi typowy na spaghetti

3. 1 cebula

4. 1 mały słoik przecieru pomidorowego

5. Przyprawy - pieprz, sól, bazylia i zioła prowansalskie

6. Około 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu producenta który znajduje się na opakowaniu lub tradycyjnie należy wrzuć do wrzącej lekko osolonej wody i gotować około 10 minut aż zmięknie oraz odcedzić. Trzeba pamiętać aby makaron się zbyt bardzo nie rozgotował.

Jak przygotować spaghetti, Spaghetti z mięsem


Cebulę pokrój w drobniejsze półkola i wrzuć na rozgrzany olej na patelni aby ją zeszklić, dodaj mięso mielone i wymieszaj, następnie dodaj przecier pomidorowy 1 mały słoik całość dopraw pieprzem, solą, bazylią oraz odrobią ziół prowansalskich. Gotuj przez 10 min na małym ogniu mieszając i gotowe.

Spaghetti, Przepis na spaghetti, Jak przygotować spaghetti


Tak przygotowane mięso podawaj z makaronem, całość można posypać utartym żółtym serem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz