2 grudnia 2018

Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami, Kapusta, potrawy na wigilię
Czas świąt Bożego Narodzenia szybko się zbliża, czas więc pomyśleć o Wigilijnym stole i potrawach które na nim podamy. W tym wpisie prosty do wykonania przepis na tradycyjną kapustę z grzybami której nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole.





Potrzebne składniki:

1. Kapusta kiszona 1 duży słoik

2. Grzyby suszone około 1 szklanka

3. 2 cebule

4. 2 listki laurowe

5. Kilka kulek ziela angielskiego

6. Pieprz

Przygotowanie:

Grzyby zalewamy wrzątkiem i moczymy przez jedną noc oraz gotujemy do miękkości. Kapustę drobno siekamy, wkładamy do garnka, zalewamy około 3 szklankami wody i dodajemy przyprawy oraz pokrajaną w półkola bądź paseczki cebulę, gotujemy do miękkości około 2 - 3 godzin.

Grzyby można pokroić w paseczki na mniejsze kawałki bądź zostawić większe, odcedzone grzyby mieszamy razem z przygotowaną kapustą i chwilę gotujemy doprawiając pieprzem i gotowe.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz